"Steff" er gået bort


Det er med stor tristhed, at vi desværre må meddele at BSG's tidligere gymnast, æresmedlem, bestyrelsesmedlem og ildsjæl, Erik Steffensen, også kaldet ”Steff” er sovet stille ind, tirsdag den 4. januar 2022, efter længere tids sygdom. Han blev 89 år.  
Bisættelsen finder sted onsdag den 12. januar kl. 11.00 i Brøndby Strand kirke og BSG er naturligvis repræsenteret med foreningens fane. 

Vores tanker går til familien.

Mindeord: 
Steff har været med i BSG helt fra starten i 1962, og faktisk allerede fra 1960 hvor gymnastikken var en del af BSI. Steff var derfor også vores sidste aktive medlem som har været med fra foreningens start. Steff var aktiv som gymnast på Gubberne helt ind til sæson 2019/2020, og har i det hele taget altid været meget aktiv i BSG. 
Op igennem 70’erne og 80’erne var Steff bl.a. aktiv i foreningens bestyrelse, hvor han I mange år varetog rollen som sekretær, som den gang var en yderst krævende administrativ rolle, da der jo ikke fandtes digitale medier og computer, og tingene derfor foregik i hånden, med manuelle duplikeringsmaskiner og via post. Ligeledes var Steff også meget aktiv med at tage idrætsmærker, og han modtog bl.a. guldmærket hele 39 gange! Han underviste også i træningen til at tage idrætsmærker i alle de år man kunne det i BSG, helt frem til man stoppede idrætsmærket i 2001. 

Steff blev udnævnt som æresmedlem i BSG ved 25-års jubilæet i 1987 og i 1976 modtog han også Brøndby Kommunes idrætslederpris, som kun 3 andre har modtaget i BSGs historie. 
I 2012 var Steff som 80-årig også aktiv som hjælper ved vores store 50 års jubilæumsfest i Langbjerghallen, og i sommeren 2012, hjalp han med stor iver med at anlægge vores nuværende fliseterrasse ved klubhuset.
 
Steffs store arbejde i 2012, blev belønnet med vores BSG-pokal, som han modtog i november samme år, og som han også havde modtaget i 1995. Steff var i det hele taget en stor ildsjæl og brugte også mange frivillige timer inden for DGI Roskilde amt (Nu DGI Midt- og Vestsjælland) og han gjorde en stor indsats for at værne om de mange traditioner på Gubberne, som bl.a. fastelavnsfest, julefest og høstfest. 

Steff gjorde også meget for at værne om foreningens historie, og har i mange år indsamlet avisudklip, billeder, dokumenter mm. Som danner en stor del af grundlaget for BSG’s arkivmateriale og som også blev brugt i bogen om foreningens første 50 år.
 
BSG har med andre ord mistet en af de allerstørste legender og personligheder i foreningens 60-årige historie.
Æret være Steffs minde. 

Kasper Lundquist/formand 

Diverse billeder og avisudklip af Steff fra de mange år i BSG kan ses herunder

Steff viser hvordan balance mestres sammen med oldboys herrerne ved lokalopvisningen i sal 1 på Strandskolen i 1969. Det er Steff bagerst til venstre i billedet.
Steff modtager BSG pokalen af den daværende formand Julie Kvetny Jakobsen, ved generalforsamlingen i november 2012.
Steff modtog som beskrevet mange guldidrætsmærker og i en periode i slut 60erne og start 70erne fik man den meget store TV-kommentator Gunnar "NU" Hansen til at overrække idrætsmærkerne til de forskellige idrætsmærketagere. Her modtager Steff idrætsmærket af Gunnar "NU" Hansen i Strandens forsamlingshus i 1969. Bemærk nettet i loftet som var et større arbejde at hænge op i den store festsal, så der kunne hænge pynt fra loftet. Steff fortalte i Bogen om BSG: "Vi var helt bange for at nettet ville trække væggene i forsamlingshuset ind"
Her bliver Karen Brisson Jørgensen udnævnt som æresmedlem ved foreningens 50 års jubilæum i 2012, og på scenen er hun samlet med de øvrige æresmedlemmer. Fra venstre: Jytte Efferbach Jensen, Steff, Marianne Høyer, Inge Jentzsch Sørensen og Carlo Horndrup.
Steff (Til højre) til en af de mange idrætsmærkefester, her i 1969 i Strandens forsamlingshus. Idrætsmærkefesterne var også årsfesten i BSG, og nogle gange med mere end 100 deltagere, Instruktører, frivillige og medlemmer.
Steff modtager prisen som årets idrætsleder i 1976. En sjov historie er faktisk at Steff også modtog prisen nogle år efter, men han ville ikke modtage den da han mente at man kun skulle kunne modtage sådan en pris én gang. Han udtalte til Bogen: "Jeg sendte et pænt brev til kommunen og skrev at jeg syntes de skulle finde en anden til at modtage den, da jeg jo allerede havde modtaget den én gang. De kvitterede med et tak for min sportsånd, og gav i stedet prisen til en anden".
Steff slår katten af tønden til fastelavnsfesten på oldboysherrerne/Gubberne i 1969. Netop fastelavnsfesten var og er meget legendarisk og med flere ritualer! Bl.a. høj hat eller bowler, og så skal det selvfølgelig udføres på bom.
Steff viser hvordan en håndstand skal klares, til højre i billedet, ved idrætsmærketræningen i slut 60erne.
Steff modtager BSG pokalen af den daværende formand Julie Kvetny Jakobsen, ved generalforsamlingen i november 2012.
Steff (Bagerst til højre) sammen med Gubberne til Lokalopvisningen i 1995. Dengang var det Karen Brisson Jørgensen som var instruktør. I dag har Karen de fantastiske motionsdamer på "Glad motion".
Steff som modtager af BSG pokalen ved generalforsamlingen i november 2012.
Steff takker for sit æresmedlemsskab i BSG ved 25-års jubilæet i 1987. Bag ham står et andet nykåret æresmedlem, nemlig Jytte Efferbach Jensen som i flere omgange var formand i BSG.
Steff (til højre) ved foreningens 50 års jubilæumsfest i 2012. Ved bordet ses også andre æresmedlemmer, som Carlo Horndrup, Inge Jentzsch Sørensen og Jytte Efferbach Jensen.
Steff igang med at stampe gruset til vores nye fliseterrasse ved klubhuset i de varmeste sommerdage i 2012.
Steff igang med at stampe gruset til vores nye fliseterrasse ved klubhuset i de varmeste sommerdage i 2012.
Steff viser hvordan man behersker disciplinen spydkast som var en af disciplinerne når der skulle tages idrætsmærke. Træningen foregik på Strandskolens boldbaner bag ved skolen. Billedet er fra slut 60erne.
Steff overrækker en Scrapbog til foreningens daværende formand Reimer Nielsen. Scrapbogen har siden dannet stor grundlag for dokumentation af BSGs historie.
Steff (Forrest til venstre) Til endnu en legendarisk fastelavnsfest på Gubberne, denne gang i 1995. Bemærk den lille båndoptager til venstre i billedet. Den er i dag skiftet ud med flotte musikvogne lavet i Træ, som mange af jer sikkert har brugt/bruger i dag, og hvem byggede dem i sin tid? Det gjorde Steff selvfølgelig!
Bliv medlem
Vær en del af BSG og tilmeld dig!
Bliv medlem
Ofte stillede spørgsmål
Kalender
Besøg vores side
Besøg BSGs insta
© BSG | Brøndby Strands Gymnastikforening | Skolevang 3 | 2660 Brøndby Strand